• Læs de nye interessante artikler af Kim Hansen om Hironori Ohtsukas liv, Wado-ryus historie og Dansk Wadokai´s historie
You Are Here: Home » Nye opslag » Jeanita Lionett Jeg ka’ karate

Jeanita Lionett Jeg ka’ karate

Jeg begyndte at træne karate i 1974 – da var jeg 8 år gammel. Selvfølgelig begyndte jeg med Kyokushinkai på Ørnevej hvor Sensei Jørgen Albrechtsen havde datidens største danske karateskole.

Min første instruktør var hans kone, Sempai Jeanita Lionett. Hun var brunbælte da jeg begynde men blev hurtigt Danmarks første kvindelige sortbælte.

Hun kom fra en cirkusfamilje og var tillige akrobat og sanger. I 1975 udgav Johnny Reimar denne single hvor hun synger “Jeg ka’ karate”. Den bygger efter sigende på en virkelig historie om hvordan hun blev overfaldet og forsvarede sig takket være karatekundskaberne. Jeg skal ikke kunne sige om det er sandt eller ej…

Sangen er vel ikke noget musikaliskt mesterværk, men det er en interessant lille del af Kyokushinkais mer end brogede historie i Danmark. Hvis jeg skal være helt ærlig så er B-siden vel egentlig en del bedre.

About The Author

Number of Entries : 169

Leave a Comment

Scroll to top